Yalova’da Ahilik Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Ahilik Haftası Kutlama Programı, Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 Tarih: 29-09-2023 11:50:57   Güncelleme: 25-11-2023 08:26:57
Yalova’da Ahilik Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Orta Asya'dan Anadolu'ya göç ederek esnaf ve zanaatkârları bir araya toplayan Ahi Evran ile Kırşehir'den dünyaya yayılan 800 yıllık Ahilik kültürünün tanıtılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tarafından hazırlanan Ahilik Haftası Kutlama Programı, il protokolü, kamu müdürleri, yönetici, öğretmen ve öğrenciler katılımıyla Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Topluluğunun türküleriyle başlayan program, Ahilik Kültürünü anlatan metin ve şiirlerle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'nin Ahilik konulu konuşmasının ardından Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı şed kuşanmayı temsil eden tiyatro gösterisi sahnelendi.

Program kapsamında mesleki eğitim merkezleri ve meslek liseleri de açtıkları stantlarda davetlilere ve öğrencilere kurumlarını ve bölümlerini tanıttı.

Yalova TOBB MTAL’ye Yoğun İlgi

Ahilik Haftası Kutlama Programı kapsamında Raif Dinçkök Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinde Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standına katılımcıların ilgisi büyük oldu.

Radyo Televizyon, tarım teknolojileri, laboratuvar hizmetleri, çocuk gelişimi ve eğitimi, gazetecilik ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standı ortaokul öğrencilerinin akınına uğradı. Okulda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan öğrenciler TOBB MTAL öğrencileri tarafından üretilen parfümleri demene ve kuru meyveleri tatma imkanı buldu. Ayrıca liseli abi ve ablalarıyla fotoğraf çekildiler.

 

Haber: Cansu Demir

Fotoğraf: Demet Şenel

  Bu haber 663 defa okunmuştur.
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
YUKARI